Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОЗМИН И НАЧЕВСКИ НОСИТЕЛИ НА „ТРАВИЈАТА“
Мајски оперски вечери 2010 - „Травијата“ од Џузепе Верди

Периодика: Вест Датум: 17.05.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА ТРАВИЈАТА ШТО ЗВУЧИ КАКО ИЗГРЕБАН ВИНИЛ
мајски оперски вечери

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2010

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ТРАУРНА „ТРАВИЈАТА“
Кон операта „Травијата“ од Џузепе Верди - МОВ 2009; диригент Методи Матакиев - Бугарија; продукција Македонска опера и балет

Периодика: Вест Датум: 29.05.2009