Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВАРИЈАБИЛНОСТ НА ИЗРАЗОТ
кон концерот на камерниот оркестар на мрт и рециталот на францускиот пијанист ерик ле саж

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1987

Автор: Илија Зафировски Категорија: критика
ТРИ УСПЕШНИ НАСТАПИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1963

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ТРОЈЦА БУГАРСКИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 03.12.1962

Автор: К.Г. Категорија: критика
НОВИ УСПЕСИ НА ПОДИУМИТЕ ВО ВИЕНА И КРАКОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.06.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА „ТАНЕЦ“ ВО ДОМОТ HA ЈНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1957