Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ОТВОРАЊЕ СО ЅВЕЗДАТА ХОЗЕ КАРЕРАС
Прексиноќа свечено почна 45-то издание на "Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2005

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ТРИУМФ НА ВИРТУОЗНОСТА И НА ХРАБРОСТА
ХОЗЕ КАРЕРАС ГО ОТВОРИ 45. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Периодика: Време Датум: 14.07.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГОЛЕМА ЧЕСТ МИ Е ДА ЈА ПРЕЗЕНТИРАМ МОЈАТА УМЕТНОСТ
Прес - конференција на славниот шпански тенор Карерас

Периодика: Утрински весник Датум: 13.07.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГОЛЕМИОТ ТЕНОР ПОДГОТВУВА 12 БИСА ЗА МАКЕДОНСКАТА ПУБЛИКА
со концертот на Хозе Карерас, почне 45. издание на фестивалот "Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 12.07.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЖЕЛЕЗЕН РЕПЕРТОАР ВО МУЗИЧКО-СЦЕНСКАТА УМЕТНОСТ
Јубилејно 45. издание на "Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 07.07.2005

Автор: Утрински весник Категорија: критика
ХОЗЕ КАРЕРАС В.С. ДОЈЧИН ЦВЕТАНОВСКИ
Културни паралели

Периодика: Утрински весник Датум: 04.07.2005