Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
СПОЈОТ НА ЏЕЗ СО СЕРИОЗНА МУЗИКА ГИ ОДУШЕВИ ЊУЈОРЧАНИ
концерт на музика на александар пејовски во њијорк

Периодика: Дневник Датум: 05.07.2005

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АВАНГАРДА-МАИНСТРИМ-КОМЕРЦИЈАЛА
кон 18-тото издание на скопскиот џез фестивал

Периодика: Вечер Датум: 28.10.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МАЕСТРАЛНА ИНВЕНЦИЈА НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ХЕНКОК
за концертот на пијанистот херби хенкок и неговата група и изведбата на албумот „светот на гершвин“

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ХЕРБИЕВИОТ СВЕТ НА ГЕРШВИН
скопски џез фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 27.10.1999

Автор: О. Белопета Категорија: критика
НОВИ „СТАНДАРДИ“
херби хенкок

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1996