Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРЕЦИЗЕН КАКО ЧАСОВНИК
Македонска филхармонија, диригент Тошихиро Јонезу (Јапонија), Јосиф Иванов, виолина (Белгија)

Периодика: Вест Датум: 15.11.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СУЈО ПРОВОЦИАРШЕ А СИМФОНИЈАТА СЕ НАДМИНА СЕБЕСИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ФРАНЦУСКАТА МУЗИКА
Македонската филхармонија во соработка со Францускиот културен центар

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ФРАНЦУСКАТА КЛАСИЧНА МУЗИКА
ИНТЕРФЕСТ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И ОДЛИЧНА КОРЕСПОНДЕНЦИЈА НА АНСАМБЛОТ
ОПЕРСКИ УВЕРТИРИ НА РЕПЕРТОАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 21.03.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА
за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Периодика: Дневник Датум: 09.02.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
НИШТО НОВО-СЕКОГАШ ИСТО
кон концертот на македонската филхармонија, иштван варга - виолончело, диригент доминикос хеја

Периодика: Вечер Датум: 08.02.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНА КОНЦЕРТНА СЕАНСА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на жан ив годен, солист маја шутевска - пијано

Периодика: Вечер Датум: 15.11.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧЕКОР ПОВЕЌЕ КОН ВРВОТ
за симфонискиот концерт на македонската филхармонија под диригентство на иван маринов, солист никола паскалов

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ ДРАМСКИ РЕШЕНИЈА
ФАНТАСТИЧНА СИМФОНИЈА ОД Х.БЕРЛИОЗ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1989

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
РЕТКО ЕСТЕТСКО ЗАДОВОЛСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МУЗИЧКО И ЕСТРАДНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 17.09.1984

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
БЕЗ АНГАЖМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПОЛНА ПАРЕА

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980