Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КОЈ ДОПРВА ЌЕ СЕ СЛУША
КОНЦЕРТ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Дневник Датум: 06.07.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМНИ РЕЗУЛТАТИ
ЗА ДВАТА ПОСЛЕДНИ КОНЦЕРТИ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 27.01.1988

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ВИСОК ТВОРЕЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНА ДИРИГЕНТСКА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1972

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВА УСПЕШНИ КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1956