Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.
кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ТОНСКА УБАВИНА
НАСТАП НА ОБОИСТКАТА ГОРДАНА ЈОСИФОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ХРАБРО, ДОСТОИНСТВЕНО, АТРАКТИВНО

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
„ПЕСНАТА“ НА ВИОЛОНЧЕЛОТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАРА ДОЛУХАНОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1963

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ПОПУЛАРНИ ОПЕРСКИ АРИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ HA МАКС POCTAЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1956