Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ТАКА СЕ СВИРИ МАЛЕР
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.2008

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ВИОЛИНИСТОТ ФЕДОТОВ ЈА КРЕНА ПУБЛИКАТА НА НОЗЕ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 04.02.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАКСИМ ФЕДОТОВ-ПАГАНИНИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ
Поимањето на убавината низ музиката

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДОСТОЈНО И ЗА МУЗИЧАРИТЕ И ЗА ПУБЛИКАТА
КОНЦЕРТ НА БАЛКАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 26.11.2002

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ АРТИЗАМ ШТО ПЛЕНИ
кон концертот на македонската филхармонија, 40 години дејност на маестро фимчо муратовски

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ ОД ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА МАЕСТРО МУРАТОВСКИ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 19.05.2000

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СЛИКА НА ВРЕМЕТО
кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент емил табаков

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ГРАНДИОЗЕН ОРКЕСТАР И МОНУМЕНТАЛНО ДЕЛО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈНА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
концерти

Периодика: Утрински весник Датум: 30.11.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДОСТОЈНА ПРОГРАМА ЗА ЈУБИЛЕЈОТ
кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.12.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПРАЗНИЧНО И ПОЛЕТНО
по повод велигденскиот концерт на македонскат филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЖЕШТЕНА ЕМОТИВНА ТЕНЗИЈА
за концертот на МФ по повод 500-годишнината од протерувањето на евреите од Шпанија и 50-годишнината од нивната депортација од Македонија

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ
за изведбата на малеровата петта симфонија со македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски

Периодика: Вечер Датум: 22.02.1991

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: есеј
ИНСТРУМЕНТ ПО КОЈ ШТО СВИРИ ВСЕЛЕНАТА
КОН ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГУСТАВ МАЛЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.02.1991