Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ИЗВЕДБА СО ВРВНО МАЈСТОРСТВО
концерт на францускиот гудачки квартет „лудвиг'

Периодика: Дневник Датум: 09.05.2005

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СТУДИОЗНОСТ И СЦЕНСКА КУЛТИВИРАНОСТ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „АРТЕМИС“ ОД ГЕРМАНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 24.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БИС ЗА КОМПАКТНАТА ГРУПА ОД ВРВНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „МОКРАЊАЦ“

Периодика: Дневник Датум: 18.07.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ МУЗИЧАРИ
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.07.1996

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЗНАЧАЈНО ПРИСУСТВО
КОН НАСТАПОТ НА КВАРТЕТОТ ГАЈДОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОСТРЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА КВАРТЕТА, ДВА РЕЗУЛТАТА
за настапите на гудачкиот квартет на раадио скопје и квартетот „мојзес“ од братислава, чехословачка

Периодика: Вечер Датум: 09.04.1991

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВЕ УСПЕШНИ ПРЕТСТАВУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1980

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ЗАНИМЛИВИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ РЕШЕНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1975

Автор: Н.Н. Категорија: интервју
ГЛИГОР СМОКВАРСКИ: НЕДОВРШЕН БАЛЕТ И КОНЦЕРТ ЗА КЛАРИНЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1963

Автор: Драган Бојаџиев Категорија: критика
КАМЕРНИОТ КОНЦЕРТ НА ПОСТАРИТЕ КОМПОЗИТОРИ

Периодика: Разгледи Датум: 15.07.1956

Автор: Скопски гласник Категорија: хроника
РАЗВОЈ МУЗИЧКОГ ЖИВОТА У СКОПЉУ

Периодика: 448 Датум: 01.01.1937