Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АТРАКТИВНА ИЗВЕДБА НА МИЛЕНИУМСКИОТ КОНЦЕРТ
кон милениумскиот концерт во салата на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ПОЛНОКРВНО АНГАЖИРАН … СОЛИСТОТ ВОНСЕРИСКИ …
за концертот на Македонската филхармонија, диригентството на Горјан Коруновски. солист Славица Петровска - колоратурен сопран

Периодика: Вечер Датум: 14.06.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДЕВАЛВИРАНИ ВРЕДНОСТИ
за концертниот настап на светлана котленко, првенка на софиската опера

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИГУРНО И ПОЛЕТНО
за концертот на младинскиот камерен оркестар на фму

Периодика: Вечер Датум: 06.08.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ
кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПРЕКИНАТ ИСПОЛНУВАЧКИ ТЕК
за „травијата“ под диригентство на горјан коруновски со гости од белград и цирих

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1991

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НА ВИСОКО РАМНИШТЕ
КОН КОНЦЕРТОТ НА КСЕНИЈА ЈАНКОВИЌ-ВИОЛОНЧЕЛО ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА НАДА КЕЦМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
ЧУВСТВО ЗА РИТАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СО ЗВУЦИТЕ НА СОЛО ПЕСНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НИШТО НОВО
КОН НАСТАПИТЕ НА ПИЈАНИСТОТ РУДОЛФ КЕРЕР ОД СССР И СЛОВЕНЕЧКИОТ ОКТЕТ ОД ЉУБЉАНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СКРОМНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1986

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
КАРМЕН НА НАШАТА ФАНТАЗИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
РАЗЕДИНЕТ ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1986