Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ОХРИДСКО ЛЕТО“ ЈА ГУБИ АВТЕНТИЧНОСТА
најава на „Охридско лето“,

Периодика: Утрински весник Датум: 21.07.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СЛАТКАТА МОНОТОНИЈА НА ФИЛМСКАТА МУЗИКА
ОТВОРЕНО ОХРИДСКОТО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
И ГАЛА-КОНЦЕРТОТ ИЗНЕНАДИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2006

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО ЕХО НА БАЛКАНСКАТА СОРАБОТКА
МОЦАРТОВИОТ „РЕКВИЕМ“ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.12.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ФАНТАСТИЧНА ИЗВЕДБА НА МОЦАРТОВИОТ РЕКВИЕМ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА КОЈ БЕА ИЗВЕДЕНИ КОНЦЕРТОТ ЗА ОБОА И ФЛЕЈТА ОД САЛИЕРИ И МОЦАРТОВИОТ „РЕКВИЕМ“

Периодика: Вечер Датум: 17.12.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГУДАЧКА КОХЕЗИЈА ВО ПРОСТОР
по концертот на гудачите на „свети ѓорѓе“

Периодика: Утрински весник Датум: 28.07.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АВТЕНТИЧНА СТИЛСКА АТМОСФЕРА
за концертот на македонската филхармонија, солист гордана јосифовска - неделковска, диригент леонид николаев, на отворањето на скопско лето 99

Периодика: Вечер Датум: 02.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕИНВЕНТИВНА ИЗВЕДБА
концерт на македонскатс филхармонија, диригент леонид николаев

Периодика: Утрински весник Датум: 24.06.1999