Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА БАХ
кон концертот на камерниот оркестар на музичката младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОВТОРНА РЕИНКАРНАЦИЈА
по концертот на гудачкото трио „голдберг“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПТИЛНИ НИЈАНСИРАЊА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1993