Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВИ ВОКАЛНИ ИЗВЕДБИ
по настапот на женскиот младински хор „рустико“ и билјана јовановска јакимовска на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКА ИСПЛОНУВАЧКА КУЛТУРА
за солистичкиот концерт на билјана јивановска јакимовска, мецосопран

Периодика: Вечер Датум: 05.07.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БДЕНИЕ … ДО ТИВОК ЗДИВ!

Периодика: Вечер Датум: 07.08.1985

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ БОЈАТА И НЕИЗЕДНАЧЕНОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1982

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА РЕЦИТАЛА СО ДОМАШНИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕЈАЧКА СРЕДБА ПРЕД ЗАЛЕЗ?

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕКОНВЕНЦИОНАЛНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МЛАДОСТ И НОВИНИ НА КОНЦЕРТНИТЕ ПОДИУМИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1977

Автор: Димитрија Бужаровски Категорија: критика
ВО ЗНАК НА ЈУБИЛЕЈОТ

Периодика: Вечер Датум: 11.06.1973

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЕДНА ПОЛЕЗНА НОВИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.1957