Автор: Марко Коловски Категорија: критика
УСПЕШНО ОТВОРАЊЕ НА ДММ
На стартот - со оптимизам

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 28.03.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ОДЛИЧНО ОСТВАРЕНА НАМЕРА
накедонската филхармонија и духовната музика

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.04.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЗНАЧАЈНИ ГОДИШНИНИ
вечер со македонските композитори

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 25.03.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАРАТОНСКИ КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
виртуозна изведба и пет биса

Периодика: Утрински весник Датум: 26.04.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ СО ЕПСКИ ДИМЕНЗИИ
Симон Трпчески

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.04.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТВОРЕЧКИ НАТПРЕВАР НА СЦЕНАТА

Периодика: Утрински весник Датум: 04.04.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИСКОНСКО НАСЛЕДСТВО СО ПОГЛЕД КОН СОВРЕМЕНОСТА
Со концертот „Од исконот“, почнаа „Деновите на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 27.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МУЗИКАТА ОД НОВОГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ ЈА МИЛУВАШЕ ДУШАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.01.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПЕКТАКЛ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.01.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛНО И РЕТКО ДОЖИВУВАЊЕ
Кон свеченото отворање на 29. "Денови на македонската музика"

Периодика: Утрински весник Датум: 01.04.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
БРАВО МАЕСТРО!
концерт на симон трпчески во универзална сала

Периодика: Дневник Датум: 11.11.2004