Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ ВО СОПСТВЕНА ЗВУЧНА ГАЛАКСИЈА
Кон концертот на Акилес Дел Вињ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДВЕ ЕНЕРГИИ: НА ЗРЕЛОСТ И НА САМОДОКАЖУВАЊЕ
За концертите на Славица Петровска Галиќ-сопран, Јасминка Чакар-пијано и за Ана Гацева-пијано и Бруно Филип-кларинет

Периодика: Вест Датум: 24.11.2003

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ АНТОН ДИКОВ И ПОСЛЕДНИОТ НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.04.1991