Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПОПУЛАРНИ ДЕЛА КАКО КОМПЕНЗАЦИЈА
Филхармонијата и публиката

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 03.02.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕОБИЧЕН КОНЦЕПТ
Македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 14.02.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗАДОВОЛНА ПУБЛИКА
кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 17.05.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РИЗНИЦА НА ЗВУЧНИ БОЕЊА
КОН ДВАТА НАСТАПА НА ВИОЛИНИСТКАТА АЈМАН МУСАХОЏИЕВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.11.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МУЗИЧАРОТ НОСИ УБАВИНА ШТО ЈА ИГНОРИРА ВОЈНАТА
Еми Андерсон, диригентка од САД

Периодика: Утрински весник Датум: 13.02.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОШЕТКА НИЗ МУЗИЧКИТЕ ЕПОХИ СО ЈАСЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ
КОНЦЕРТ НА СКОПСКИОТ ДУВАЧКИ КВИНТЕТ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 17.12.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТЕН СТИЛ СО ВООБЛИЧЕН ДРАМСКИ МОМЕНТ
РЕЦИТАЛ НА ГЕРМАНСКИОТ ВИОЛИНИСТ АЛБРЕХТ БРОЈНИНГЕР

Периодика: Дневник Датум: 06.11.2002

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОЛКА ПРОТКАЕНА СО ЉУБОВ, НАДЕЖИ, ФАНТАЗИЈА
премиерната изведба на "Порги и Бес",

Периодика: Утрински весник Датум: 10.10.2002

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ПОЧЕТОК
Кон гостувањето на солисти и ансамбли од Литванија, САД, Австрија

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АТРАКТИВНА ИЗВЕДБА НА МИЛЕНИУМСКИОТ КОНЦЕРТ
кон милениумскиот концерт во салата на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МИЛЕНИУМСКА ЛАКРДИЈА НА ДЕБИТАНТСКОТО РЕЖИСЕРСКО ВИДУВАЊЕ
МИЛЕНИУМСКИ КОНЦЕРТ НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 18.01.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ
Благој Ангеловски и Билјана Јакимовска

Периодика: Македонско радио Датум: 11.03.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ
кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на Благоја ангеловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.2000