Автор: Снежана Анастасова - Чадиковска Категорија: критика
А ЖОРО ЗАМИНА СО ПЕСНА…
Две децении од смртта на вокалниот уметник Георги Божиков

Периодика: Утрински весник Датум: 18.11.2006

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СО ЗВУЦИТЕ НА СОЛО ПЕСНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВОЕВИДНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 08.11.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ТЕНОРА – ДВЕ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1985

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ДОСТОИНСТВА НА МУЗИЧКАТА КУЛТУРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1985

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ДОМАШНО ТВОРЕШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.12.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ НОВИ ТВОРБИ

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1984

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ ДОСТОИНСТВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА КОНЦЕПИРАНОСТ

Периодика: Вечер Датум: 27.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОЛГО … ДОЖИВУВАЊЕ!

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕРАМНОМЕРЕН ТЕК

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОРИГИНАЛНО МУЗИЧКО ДЕЛО

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.03.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОСТВАРУВАЊА И ОТСТАПУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1983