Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ХОМОГЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА НАЦОСКИ, СКИФИАНО И ОРСАТИ-ТАЛАМАНКА
КОНЦЕРТ ВО ЧЕСТ НА ХЕНДЛ, МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 04.05.2009

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
„ЖИВОТ“ ВО СЕКОЈ ТОН
кон концертот на стојан димов

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.06.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН, ФОКУСИРАН АНГАЖМАН
за настапот на камерниот оркестар на мрт, диригент пламен ѓуров, солист александар кагановски - виолончело

Периодика: Вечер Датум: 07.06.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЛОШО КОНЦИПИРАНА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БУРНИ АПЛАУЗИ
за концертот на марко јосифовски во пијано соработка на јован каровски

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА СЛОБОДА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МЛАДЕШКИ ЖАР
НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ПРИ МБУЦ, ДИРИГЕНТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1989

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА РЕЦИТАЛА – ДВЕ НИВОА

Периодика: Вечер Датум: 01.04.1985

Автор: Димче Николески Категорија: критика
РАЗИГРАНАТА ФЛЕЈТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.1984

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
АКЦЕНТОТ НА ШУМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.03.1982