Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
РИТА СО ВИСОК УМЕТНИЧКО-СЦЕНСКИ НАСТАП
есенски музички свечености

Периодика: Дневник Датум: 22.11.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ЉУБОВНА НАПИВКА ЗА КОМУНИКАЦИЈА НА КУЛТУРИТЕ
гостување на албанската опера во скопје

Периодика: Дневник Датум: 25.02.2005

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
кон концертот на операта при мнт, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ РЕШЕНИЈА
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЉУБОВНА НАПИВКА ОД ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ БЛЕСОК И НАБОЈ

Периодика: Вечер Датум: 22.11.1988

Автор: Б.Ортаков Категорија: критика
ПОЛЕТНО И РАЗИГРАНО
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЉУБОВЕН НАПИТОК ОД Г. ДОНИЦЕТИ И НАСТАПОТ НА СЛОВЕНЕЧКИОТ ОКТЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ФУНКЦИОНАЛНО И СТАБИЛНО
БОЕМИ И ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР НА СЦЕНАТА НА МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРО… СИЛНО… ВОЗБУДЛИВО
ЗА ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР ОД ДОНИЦЕТИ

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1988

Автор: С. Маринковиќ Категорија: интервју со Гражина Чопинска
ГРАЖИНА И НЕЈЗИНАТА ЛУЧИЈА

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
МОЖНОСТИ И ЕФЕКТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОД ПЕКОЛОТ ДО – СВЕТЛОСТА!

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1986

Автор: Димче Николески Категорија: критика
РАЗИГРАНАТА ФЛЕЈТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.1984