Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА
за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Периодика: Дневник Датум: 09.02.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЛЕЖЕРНО … НЕНАМЕТЛИВО … РАФИНИРАНО
за концертот на дуото Кристоф и Дана Ѓованинети од Франција

Периодика: Вечер Датум: 03.11.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СУПТИЛЕН ИЗВЕДУВАЧКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
за концертот на француските уметници виолинистот жан филип одоли и пијанистот ерве бијо во студиото на мрт

Периодика: Вечер Датум: 26.02.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
НОВА ДИМЕНЗИЈА НА МАКЕДОНСКОТО ТВОРЕШТВО
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИЛАН ФИРФОВ БАРИТОН И ДИМИТРИЕ БУЖАРОВСКИ ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ И КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ХОР ОД ГЕТЕБОРГ, ШВЕДСКА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ
ЗА РЕЦИТАЛОТ НА КОНТРАБАСИСТОТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ, ПИЈАНО ПРИДРУЖБА ТОДОР СВЕТИЕВ

Периодика: Вечер Датум: 28.02.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС

Периодика: Вечер Датум: 26.12.1980

Автор: Драгољуб Морачиќ, Јединство, Приштина. Категорија: критика
СОЛИДНО КАМЕРНО ДУО

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1974

Автор: Ана Котевска Категорија: Осврт
ПОТРЕБА НА НАШАТА МУЗИЧКА СРЕДИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБА ЗА СОПСТВЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.1971

Автор: В. Атанасовски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВА ИНТЕРПРЕТАЦИСКА ЦЕЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕДНА ПРИСУТНОСТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА СВЕСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МАРТИНА АРОЈО ВО ОХРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕТО НА ЦРНЕЧКАТА ПЕВИЦА ДЕЈВИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.03.1962

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
ГОЛЕМАТА УМЕТНОСТ НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1961