Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА ЅВЕЗДА НА МАКЕДОНСКОТО ПИЈАНИСТИЧКО НЕБО
Концертот на младиот Шкељзен Бафтијари

Периодика: Утрински весник Датум: 15.05.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НАЈСВЕТЛА ТОЧКА ПИЈАНИСТОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА НИШКИОТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТКА СО СОВРШЕНА ТЕХНИЧКА И ВОСХИТУВАЧКА МЕМОРИЈА
ИНТЕРФЕСТ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2003

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО И ВОЗВИШЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА СУДЗОЛОВСКИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.10.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН КОНЦЕРТ СО ДИРИГЕНТСКО МАЈСТОРСТВО
ДЕНОВИ НА ПОЛСКАТА KУЛТУРА - МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 20.11.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НЕИЗЕДНАЧЕНОТ ВО КВАЛИТЕТОТ НА ПОЕДИНЕЧНИТЕ СЕКЦИИ ВО ОРКЕСТАРОТ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 14.03.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА БАХ
кон концертот на камерниот оркестар на музичката младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕДВИДЛИВА МУЗИЧКА СЛИКА
за концертот на македонската филхармонија со солистот рамзи јаса, диригент сааша николовски ѓумар

Периодика: Вечер Датум: 25.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НАГЛАСЕНО КРЕАТИВЕН ДУХ
кон концертот на македонската филхармонија, рамзи јаса - пијано, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СОЛИСТИЧКОТО МАЈСТОРСТВО НА ЈАСА ВО ГОЛЕМИТЕ ЉУБОВНИ ТЕМИ
за концертот на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 23.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
КОГА ПИЈАНОТО ЦАРУВА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 19.02.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МАЕСТРАЛНА ПИЈАНИСТИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЕМОНСКИ РАЗВИОРЕН ШОПЕН
кон концертот на борис блох - пијано, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОПОЈНОСТА НА МУЗИКАТА СО ЗАДРШКА
кон концертот на симон трпчески, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1999