Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НАЈДОБРИОТ КОНЦЕРТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО СЕ ОДРЖА ВО СКОПЈЕ
концерт на максим венгеров во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 31.08.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ ЗА ПУБЛИКАТА
за концертот на леонид и надежда пејсахови

Периодика: Утрински весник Датум: 06.12.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ТАНДЕМ ОД МУЗИЧКИТЕ СОНИШТА
КОНЦЕРТ НА ФРАНЦУСКИТЕ МУЗИЧАРИ ФИЛИПС И ДЕЗЕР ВО ОХРИД

Периодика: Дневник Датум: 21.07.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДЛИЧНА СОЛИСТИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
за концертот на македонската филхармонија сo солистот на виолина кај глоустон од канада и диригентот жан пјер шмит од сад

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
КОМПАКТНА ИЗВЕДБА
по настапот на вокалното трио - хајне, брлек, бужаровски, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1998

Автор: Д. Јаневски Категорија: критика
БРАВУРОЗНО СВИРЕЊЕ
кон рециталот на евгенија захариева на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
по концертот ма камерниот оркестар „музика вива“ од русија на „охридско лето 97“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
НИКОГАШ ДОВОЛНО АПЛАУЗИ
концерт на пијано дуото хаџигеоргиева = корољов на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА-РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ
кон концертите на македонската филхармонија со диригентите чое јонг хо и николај алексеев и солистите сан јанг ким (флејта) и дарко костовски (пијано)

Периодика: Вечер Датум: 26.02.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БОГАТА КОНЦЕРТНА НЕДЕЛА
за концертите на виолинистите сихана бадивуку и јане бакевски и на македонската филхармонија со солистит на пијано наум штаркман, под диригентствно на андреј андреев

Периодика: Вечер Датум: 04.12.1996