Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СОЛИСТОТ СО ПРЕМНОГУ СЛОБОДА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.2004

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ВРВНА КАМЕРНА ВЕЧЕР
"Унгарски виртуози" на Охридското лето 2003

Периодика: Утрински весник Датум: 19.08.2003

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
И ВО МАКЕДОНИЈА ИМА КОМПОЗИТОРИ
за концертот на македонската филхармонија со дела од македонски композитори

Периодика: Вечер Датум: 23.11.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДА ПИЈАНИСТКА СО БЛЕСКАВА ИДНИНА
кон концертот на ана гацева - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ХИПЕРСЕНЗИТИВЕН МАЈСТОР
за концертот на пијанистот рамзи јаса, охридско лето

Периодика: Вечер Датум: 23.07.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДЛИЧЕН МЛАД ПИЈАНИСТ
за концертот на маја стојановска, пијано, во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Вечер Датум: 17.06.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОВАЦИИ ЗА ТРОЈЦА МЛАДИ ПИЈАНИСТИ
по концертот на пијанистите настевски, костова и трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.1999

Автор: Д. Јаневски Категорија: критика
БРАВУРОЗНО СВИРЕЊЕ
кон рециталот на евгенија захариева на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОНТРОЛИРАНА ЕМОТИВНА КОМПОНЕНТА
кон концертот на пијанистката татјана тунтева, во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ИМПРЕСИВНИ ИЗВЕДБИ
концерт на македонската филхармонија со студенти од фму

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.07.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на македонската филхармонија под диригентство на жан ив гоен со пијанистот кемал гекиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МЛАДИТЕ ДОАЃААТ И ТИВКО И БУЧНО!
за солистичките рецитали на марина чадо и никола коџабашија

Периодика: Вечер Датум: 27.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТ ОД ВОНРЕДНА КЛАСА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВИКТОР ЧУЧКОВ ОД НР БУГАРИЈА

Периодика: Вечер Датум: 24.12.1990