Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
СО ПОРАКИТЕ НА МУЗИЧКИТЕ СОДРЖИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЦВРСТО, ОРГАНИЗИРАНО, ДОБРО

Периодика: Вечер Датум: 19.03.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО И УБЕДЛИВО

Периодика: Вечер Датум: 10.05.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БЕТОВЕН МЕЃУ МЛАДИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со диригентот перо петровски и виолинистката ферн рашковиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1966