Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА ИЗВЕДБА НА СИМФОНИЈАТА ОД РАСЕЛ
одличен почеток на новата сезона на филхармонијата

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЗДОДЕВНА ПРОГРАМА
концерт на Македонската филхармонија со Стефан Миленковиќ и Ивана Ристова

Периодика: Утрински весник Датум: 31.01.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
БОГАТО ОФОРМУВАЊЕ НА МУЗИКАТА НА МЕНДЕЛСОН
МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ЧЕСТ НА ГОДИШНИНАТА НА ГОЛЕМИОТ КОМПОЗИТОР

Периодика: Дневник Датум: 31.01.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ВО БРЗИНАТА СЕ ЗАГУБИ ДЕЛ ОД СУШТИНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН БЛЕСОК НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО ГЕНОВА-ДИМИТРОВ
СКОПСКО ЛЕТО 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕСПЕКТ КОН ЕГЗАТНИТЕ ПОИМИ НА МУЗИКАТА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗВУЧНА ЕКСПРЕСИЈА И ДИНАМИЧНО ДИФЕРЕНЦИРАЊЕ
Кон концертот на Македонската филхармонија со белгиската пијанистка Јоана Т рзецијак

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.01.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ
РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Периодика: Дневник Датум: 28.06.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ВЕРНИКОВ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО СОЛИСТИТЕ ВЕРНИКОВ И БЕЛОДИ

Периодика: Дневник Датум: 17.04.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЕВЕРГРИНИ ВО ПРОВОКАТИВНА ИЗВЕДБА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА со гости од РУСИЈА

Периодика: Дневник Датум: 23.01.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КРАТКИ РЕЛАЦИИ НА ПОЧЕТНИОТ ЕНТУЗИЈАЗАМ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 16.02.2001

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ
кон последните концерти на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЦВРСТИ ТЕМЕЛИ ЗА БЛЕСКАВА КАРИЕРА
за настапите на младите дипломци на мбуц у фму туна нишпал, евгенија трајковска и борјан цанев

Периодика: Вечер Датум: 05.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОЗНАВАЊЕ, НЕАНГАЖИРАЊЕ ИЛИ…ОМАЛОВАЖУВАЊЕ
за концертите на македонската афилхармонија под диригентство на јулиус кар-бертоли од германија и александар спасиќ од словенија

Периодика: Вечер Датум: 08.04.1997