Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РАСКОШЕН УМЕТНИЧКИ И ИСПОЛНИТЕЛСКИ ДИЈАПАЗОН
со нашата оперска дива

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 21.02.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЛКУ ПОД ВООБИЧАЕНИТЕ ФИЛХАРМОНИСКИ СТАНДАРДИ
Македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.06.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ФАУСТ – НАЈВПЕЧАТЛИВО ОСТВАРУВАЊЕ
КОН 31-ТО ИЗДАНИЕ НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 04.06.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЛОШАТА СЦЕНОГРАФИЈА И ОЗВУЧУВАЊЕТО ФРЛИЈА СЕНКА ВРЗ ЅВЕЗДИТЕ ОД ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ“
,,ОХРИДСКО ЛЕТО" -СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ СО ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ"

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРВНА ИСПОЛНУВАЧКА АНГАЖИРАНОСТ
за јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент сајмон романос од нов зеланд

Периодика: Вечер Датум: 26.11.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО РАЗЛИЧНИ ПРИОДИ

Периодика: Вечер Датум: 04.06.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕРСПЕКТИВНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВО ДОБРА ИСПОЛНУВАЧКА СВЕТЛИНА

Периодика: Вечер Датум: 02.06.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РАСПЕАНА МЛАДОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
КАКО И ПОРАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.03.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1975