Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
БРАВО МАЕСТРО!
концерт на симон трпчески во универзална сала

Периодика: Дневник Датум: 11.11.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.
кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВИРТУОЗЕН КРАЈ
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1988