Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СУЈО ПРОВОЦИАРШЕ А СИМФОНИЈАТА СЕ НАДМИНА СЕБЕСИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.2006

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧЕКОР ПОВЕЌЕ КОН ВРВОТ
за симфонискиот концерт на македонската филхармонија под диригентство на иван маринов, солист никола паскалов

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ ДРАМСКИ РЕШЕНИЈА
ФАНТАСТИЧНА СИМФОНИЈА ОД Х.БЕРЛИОЗ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1989

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
РЕТКО ЕСТЕТСКО ЗАДОВОЛСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МУЗИЧКО И ЕСТРАДНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 17.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПОЛНА ПАРЕА

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊА НА СТРАНСКИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1962