Автор: Тина Иванова" Категорија: критика
ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ СЛАВИ 40 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО
На 10 октомври во Универзалната сала ќе настапат Оркестарот на ФМУ

Периодика: Утрински весник Датум: 06.10.2006

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ ЅВЕЗДИ И ВСЕЛЕНСКАТА МУЗИКА НА ХОЛСТ
концерт на факултетот за музичка уметност

Периодика: Дневник Датум: 15.05.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ ДЕБИТАНТИ
за концертот на студентите од скопскиот факултет за музички уметности со македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 20.06.1991

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈ ВО ЗНАКОТ НА МУЗИКАТА

Периодика: Вечер Датум: 25.12.1986