Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
НА ВИСИНА НА ЗАДАЧАТА
кон концертот на македонската филхармонија на отворањето на скопско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на благоја ангеловски на труба

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПРЕКРАСЕН КОНЦЕРТ
кон велигденскиот концерт на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ
кон последните концерти на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОСТРОГА СЕЛЕКЦИЈА
по деновите на македонската музика

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ЅВЕЗДЕНИ МИГОВИ СО ЈУЏИН КОН И СО ВЕРДИ
кон гала-верди концертот на македонската филхармонија со која диригираше јуџин кон со солистите тереза валднер, иван мутафчиев, златомира арнич и борис трајанов

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.03.1998