Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
НИКОГАШ ДОВОЛНО АПЛАУЗИ
концерт на пијано дуото хаџигеоргиева = корољов на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПТИЛНИ НИЈАНСИРАЊА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОПИРИ СО ИНТЕРЕСНИ ЗВУЦИ
за симфонискиот концерт на Македонската филхармонија под диригентство на Јуриј Алиев од Санкт Петерсбург -Русија

Периодика: Вечер Датум: 11.03.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ЛИТУРГИЈА ВО СВЕТА СОФИЈА
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН ЕКСПЕРИМЕНТ
за настапот на пијанистичкото дуо хаџигеоргиева - корољов во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 19.03.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УМЕТНИЧКО ЕДИНСТВО
кон концертот на пијанистичкото дуо хаџигеоргиева-корољов, одржан на 14 о.м. во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.03.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЕЛИКАТНА ПРОГРАМА
КОН НАСТАПОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ (ПИЈАНО) ОД СССР ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПОТВРДА НА МОЖНОСТИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН МИГ
ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ И ПАВЛЕ ДЕШПАЉ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЕЗГЛАСНА ПОРАКА
ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ НА ФМУ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ИМПУЛСИ
ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПРИФАТЛИВ ЕСТЕТСКИ ПРИОД
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО ХАЏИ ГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ

Периодика: Вечер Датум: 06.03.1987