Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ГРСТ АПЛАУЗИ. КОН ПРЕТСТАВАТА „РИГОЛЕТО’ ВО КОЈА НАСТАПИЈА СОЛИСТИ ОД ИТАЛИЈА И ПОЛСКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.06.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
„РИГОЛЕТО“ ВО НОВО УМЕТНИЧКО КАЖУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ХЕТЕРОГЕНА „ТРАВИЈАТА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДВА ИНТЕРЕСНИ МЕЦОСОПРАНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА АЦУЧЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НА ОЧЕКУВАНОТО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
БРУНО СЕБАСТИЈАН-ПЕЈАЧ СО ПРОВЕРЕНИ КВАЛИТЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДОЖИВЕАНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИНТЕРЕСНО И КОРЕКТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕПРИЗНА НОРМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА РАБОТ НА УСПЕХОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1971