Автор: Марина Ѓорѓиевска Категорија: критика
РЕИНКАРНАЦИЈА НА ДОБРА КРАЛИЦА
ИНТЕРВЈУ: ЕСМА РЕЏЕПОВА, ПЕЈАЧКА

Периодика: Време Датум: 15.02.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕСМА РЕЏЕПОВА КРАЛИЦА И АМБАСАДОР НА ДУХОТ НА ЦИГАНСКАТА ПЕСНА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.2006

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
СТИЛСКО И КВАЛИТАТИВНО ШАРЕНИЛО

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1966

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА АНСАМБЛОТ „ТЕОДОСИЕВСКИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1966

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВУЛГАРИЗАЦИЈА НА ФОЛКЛОРОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1964

Автор: Благоја Ивановски Категорија: критика
КАДЕ ВОДИ СЕТО ТОА?

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1961