Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
РАЗБИЕНИ СТЕРЕОТИПИ ВО КЛАСИКАТА
Циклус „Слушајте филм“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЗА ЕДНИ УБАВО, ЗА ДРУГИ ЗДОДЕВНО ОТВОРАЊЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
И покрај големото реноме, Енио Мориконе во Македонија доаѓа доцна,

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СЛАТКАТА МОНОТОНИЈА НА ФИЛМСКАТА МУЗИКА
ОТВОРЕНО ОХРИДСКОТО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕ САКАМ ДА ДАВАМ КОМПЛИМЕНТИ, НО ОХРИД Е ПОСЕБЕН ГРАД
Италијанскиот композитор Енио Мориконе, на средба со новинарите

Периодика: Утрински весник Датум: 11.07.2009