Автор: Б.Ортаков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКИ ВИРТУОЗИТЕТ
КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО СОЛИСТКАТА НА ВИОЛИНА ЏЕНИ АБЕЛ И СОЛИСТИЧКИОТ КОНЦЕРТ НА КЕМАЛ ГЕКИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.1988

Автор: Д.П. Категорија: интервју
„КОМПЛИМЕНТИ ЗА МАКЕДОНСКАТА СОВРЕМЕНА МУЗИКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1976

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ГЕРМАНСКА БАРОКНА И СОВРЕМЕНА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.1975