Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ЛИДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА“ – УШТЕ ЕДЕН БИСЕР НА НАШАТА КУЛТУРНА РИЗНИЦА
Кон свеченото отворање на 33. издание на "Мајски оперски веЧери"

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2005

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО … ШАРЕНО … ВЕСЕЛО!
за „Веселата вдовица“ на операта на МНТ под диригентство на Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 08.03.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПОЛЕТ И СВЕЖИНА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.1988

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
РАЗЕДИНЕТ ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1986

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ ДОСТОИНСТВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

Периодика: Вечер Датум: 03.10.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА КОНЦЕПИРАНОСТ

Периодика: Вечер Датум: 27.09.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПЕСНИ СО УБАВИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.11.1978

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МАКЕДОНСКОТО КАМЕРНО-СОЛИСТИЧКО ТВОРЕШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.01.1978

Автор: В.Т. Категорија: критика
ЗНАЧАЕН ПРИДОНЕС ВО РАСВЕТЛУВАЊЕТО НА ИСТОРИСКИТЕ МОМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
СО МЛAДЕШКИ ТРЕПЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НАДЕЖЕН СОПРАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1975

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1975

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ДОБРИ И НЕДОРАСНАТИ ИМИЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1973