Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ШПАНСКИОТ ФОЛКЛОР – МАГНЕТ ЗА ПУБЛИКАТА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.05.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ЕДЕН ОД НАЈУСПЕШНИТЕ НАСТАПИ НА МФ СЕЗОНАВА
филхармоничарите блескаа

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 13.11.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЕСТРАЛНИОТ МОЗЕР
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 06.03.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ПРОГРАМАТА КАКО МАГНЕТ
македонските филхармоничари во акција

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 31.10.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПИЈАНИСТ ОД СВЕТСКИ РАНГ
Со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 25.04.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РАСКОШЕН УМЕТНИЧКИ И ИСПОЛНИТЕЛСКИ ДИЈАПАЗОН
со нашата оперска дива

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 21.02.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЖЕЛЕЗЕН ОРКЕСТАРСКИ РЕПЕРТОАР
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 29.11.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РЕТКО ИЗВЕДУВАНА ПРОГРАМА
филхармоничарите со емил табаков

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.10.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ОДЛИЧНИ ИЗВЕДБИ СО ВРВНИ УМЕТНИЦИ
со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 10.05.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ГРАНДИОЗЕН КРАЈ СО РИХАРД ШТРАУС
македонските филхармоничари во акција

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 16.02.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
УБАВА ИЗВЕДБА НА ГРАНДИОЗНАТА СИМФОНИЈА НА МАЛЕР
филхармонијата и малер

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.09.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
АТРАКТИВНИ ДЕЛА И ИСПОЛНИТЕЛИ
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.05.2011