Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
МОДЕРНО ДЕЛО
КОН БАЛЕТОТ КРВАВА КОНТЕСО ОДВЕДИ МЕ ВЕЧЕРВА ДОМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВА РАЗВОЈНА ЛИНИЈА
балет

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КОМПЛИМЕНТИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗМОТ
КОН ПРЕМИЕРАТА НА МАНСАРДА НА ЗЛАТКО ОРИЃАНСКИ ВО РАМКИТЕ НА МОВ 93

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1993

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ТЕАТАРСКИ ЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СЦЕНИ ОД ЖИВОТОТ
КОН ПРАИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКОТО ДЕЛО ПИНК ФЛОЈД НА СЦЕНАТА НА МНТ ВО КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА НА ДРАГУТИН БОЛДИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.01.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОГАТА ИМАГИНАЦИЈА
КОН НАЈНОВАТА ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ ПРИ МНТ-РАСПУЧИН ИЛИ АГОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КУЛТИВИРАНИТЕ ЧЕКОРИ ЗА ЗИГФРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1990