Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИОЛИНИСТКАТА СОФИЈА НИКОСКА БЛЕСНА НА СЦЕНАТА ВО „СВ.СОФИЈА“
Завчера Камерниот оркестар на МММ го одржа традиционалниот концерт на „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.08.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИСТИНСКА ЗВУЧНА УМЕТНОСТ
Македонската филхармонија и солистот на виолина Олег Кондратенко

Периодика: Утрински весник Датум: 22.12.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМОН ТРПЧЕСКИ ГО „ИСТРЧА“ МУЗИЧКИОТ МАРАТОН
крај на вториот дел од проектот „Концертен маратон“.

Периодика: Утрински весник Датум: 22.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ КРЕАЦИИА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.2004

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
МЛАД НО ЗРЕЛ УМЕТНИК
кон концертот на камерниот оркестар на радио клуж, романија, диригент леонардо квадрини, солист оливие тенрија, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН КОНЦЕРТЕН ПОРОЈ
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 22.06.1994