Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЧИСТ, ИСКРЕН, БЛАГОРОДЕН ЗВУК
Кон првото ЦД на македонскиот акустичен состав „Баклава“,

Периодика: Утрински весник Датум: 15.01.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГО ПРОНАЈДОВМЕ ЗВУКОТ НА БАКЛАВАТА
Дејан Сибиновски - Сибо Eден од членовите на квартетот „Баклава“,

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2006

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ – СУГЕСТИВНО (МОВ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕКОЈДНЕВНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 28.05.1974

Автор: Гордана Бачоска Категорија: критика
ПОТВРДЕНИ МАЈСТОРИ НА ОПЕРСКАТА СЦЕНА

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1972

Автор: Н. Митревска Категорија: критика
ЗАГРЕПСКИТЕ СОЛИСТИ ВО КАРМЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1972

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
ЕДНА НАВИСТИНА ПРИЈАТНА ОПЕРСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1965