Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
БРАВО МАЕСТРО ПШИБИЛСКИ
Мајски оперски вечери 2010 - „Аида“ - Џузепе Верди

Периодика: Вест Датум: 08.06.2010

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДЕЛО СО МАКСИМАЛНА МУЗИЧКА ДРАМА
За „Лидија од Македонија“ на Ристо Аврамовски, проект на Македонската опера

Периодика: Вест Датум: 13.05.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВО ДУХОТ НА ЗАБАВНИОТ МУЗИЧКИ ЖАНР
со оперетата "Лилјакот" свечено се отворија Мајските оперски вечери

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СОЛИДЕН „ПАЛЈАЧИ“
За изведбата на делото на Леонкавало со солисти од Операта на МНТ и гости од Романија и Албанија, диригент Саша николовски-Ѓумар

Периодика: Вест Датум: 27.01.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОТПРОСЕЧЕН СЕВИЛЕЦ
За ”Севилскиот бербер” на Росини на Операта на МНТ на Есенските музички свечености

Периодика: Вест Датум: 04.11.2003

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРОЕКТ
балет

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПЛАСТИЧНА АМБИЕНТАЛНА ПРЕТСТАВА
кон „три сестри“ од Чехов, балетска претстава изведена на скопско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.07.1996