Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ТАНЧАРИТЕ ИГРААТ КОЛКУ ДА НЕ ЗАБОРАВАТ
НЕИСКОРИСТЕН ПОТЕНЦИЈАЛОТ НА УМЕТНИЦИТЕ ОД МАКЕДОНСКИОТ БАЛЕТ

Периодика: Време Датум: 21.04.2009

Автор: Петранка Талеска Категорија: критика
НЕ СУМ СТАР, САМО ИГРАМ МНОГУ ГОДИНИ
Интервју со балетскиот уметник Екрем Хусеин

Периодика: Утрински весник Датум: 16.02.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БУРА ОД ЕМОЦИИ ЗА ГОЛЕМИОТ БАЛЕТСКИ УМЕТНИК ЕКРЕМ ХУСЕИН
Претставата „Црвениот лебед“ на Искра Шукарова

Периодика: Утрински весник Датум: 15.02.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВА „ШЕХЕРЕЗАДА” СО ГОСТИН ОД УКРАИНА
извонредни настапи на Игор Булачов и Александра Мијалкова

Периодика: Утрински весник Датум: 31.01.2007

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕФИНЕТА СТРУКТУРА НА ДВИЖЕЊА
БАЛЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.12.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АТРАКТИВНА ИЗВЕДБА НА МИЛЕНИУМСКИОТ КОНЦЕРТ
кон милениумскиот концерт во салата на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2001

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ИСКОНСКА ПОТРЕБА ОД ЉУБОВ
КОН КОРЕОДРАМАТА „ТУТУНОБЕРАЧИТЕ“, КОРЕОГРАФ ЈАГОДА СЛАНЕВА, МУЗИКА ВЕНКО СЕРАФИМОВ

Периодика: Утрински весник Датум: 02.12.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РАДОСТА НА РАСПАЃАЊЕТО
прмиера во мнт

Периодика: Дневник Датум: 10.07.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БРЕХТ НА НОВ НАЧИН
КОН „СЕДУМТЕ СМРТНИ ГРЕВОВИ НА МАЛОГРАЃАНИТЕ“, СПОРЕД БЕРТОЛД БРЕХТ, РЕЖИЈА АЛЕКСАНДАР ЧАМИНСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 05.07.2000

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
УБАВИЦАТА…СО МНОГУ ДОБЛЕСТИ
кон дипломската балетска претстава „убавицата и ѕверот“ на младата кореографка сања шутевска

Периодика: Вечер Датум: 27.12.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО БАЛЕТСКО ДЕЛО
кон премиерната изведба на балетската претстава „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.06.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СЦЕНИ ОД ЖИВОТОТ
КОН ПРАИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКОТО ДЕЛО ПИНК ФЛОЈД НА СЦЕНАТА НА МНТ ВО КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА НА ДРАГУТИН БОЛДИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.01.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОГАТА ИМАГИНАЦИЈА
КОН НАЈНОВАТА ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ ПРИ МНТ-РАСПУЧИН ИЛИ АГОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990