Автор: М. Мо. Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
за концертот на „екатерина велика“

Периодика: Вечер Датум: 01.12.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ОД КОЊ НА МАГАРЕ
КОНЦЕРТ НА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ВО БЕЛГРАД

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.05.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
КАКО ПРОПАЃА РОКЕНРОЛОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.1990

Автор: В. Педевски Категорија: критика
КОНЕЧНО ВО ДОМАШНОТО ГНЕЗДО

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.1987

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
НА ПОЛОВИНА ПАТ
РОК ХЕПЕНИНГ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1987

Автор: В.Педевски Категорија: критика
ПРЕСЕЧЕНА ОТСТАПНИЦА
ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ВО БЕЛГРАД

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.06.1986

Автор: О.Б. Категорија: критика
НЕМА ПРЕЧКИ ЗА ГОЛЕМИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1986

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ОСВЕТЛИ ЈА ТЕМНИНАТА
ПРЕМИЕРНО „ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.03.1985