Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ФИЛХАРМОНИЈАТА СТАРТУВАШЕ СО ПОЛНА ПАРЕА
Завчера почна новата концертна сезона на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 03.10.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОГНЕНО СТРАСНА ИЗВЕДБА НА ЖАР ПТИЦА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РАМНОТЕЖА И ХОМОГЕНОСТ НА ЗВУКОТ
кон концертот на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЦВРСТИ ТЕМЕЛИ ЗА БЛЕСКАВА КАРИЕРА
за настапите на младите дипломци на мбуц у фму туна нишпал, евгенија трајковска и борјан цанев

Периодика: Вечер Датум: 05.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ОПАСНОСТА“ НАРЕЧЕНА: ВИКТОР ТРЕТЈАКОВ
за концертот на виолинистот виктор третјаков во црквата „света софија“ на орхидско лето 95

Периодика: Вечер Датум: 15.08.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОПСТВЕНА ИЗВЕДУВАЧКА КОНДИЦИЈА
ПО РЕЦИТАЛОТ НА ВИОЛИНИСТКАТА ГАНКА САМОИЛОВСКА ЦВЕТАНОВА НА ОХИРДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
АВТЕНТИЧЕН ГРИГ
ПО КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТО КЈЕЛ БЕКЕЛУНД ПИЈАНИСТ ОД НОРВЕШКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ИДНИНА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на горјан коруновски, солист леонид пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 15.04.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ПОТВРДА НА СВЕТСКО РЕНОМЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.1989

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ПРЕКРАСНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР
КОН НАСТАПОТ НА ЕЛЕНА ОБРАСЦОВА, МЕЦОСОПРАН ОД СССР СО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ВАЖА ЧАЧАВА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1986

Автор: В. Чучков Категорија: критика
СИЛНИ И СПЕЦИФИЧНИ ИЗВЕДБИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ЕЛЕНА ОБРАСЦОВА-СССР

Периодика: Вечер Датум: 22.07.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИГУРНИ И ЧИСТИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НА ВИСОКО ИЗВЕДУВАЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕКОЛКУ КВАЛИТЕТНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1980