Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
МОДЕРНА ПЛАСТИКА БАЗИРАНА НА ТРЕНДОТ НА ТАНЦОТ
,,ДОКТОР ЏЕКИЛ И МИСТЕР ХАЈД" -НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ, БЕЛГРАД

Периодика: Дневник Датум: 30.01.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ИЗВЕДБА НА НИВО
За концертот на Македонска филхармонија, диригент Борјан Ценав со виолончелистот Гзавије Филипс

Периодика: Вест Датум: 04.12.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…НЕШТО НОВО
кон концертите на македонската филхармонија под диригентство на питер гилберт - дајсон, и на камерниот ансамбл „музикум академикум“

Периодика: Вечер Датум: 12.06.1997

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
СОВРЕМЕНА ЕМОЦИОНАЛНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.1977