Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КРАТКИ РЕЛАЦИИ НА ПОЧЕТНИОТ ЕНТУЗИЈАЗАМ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 16.02.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДИРИГЕНТОТ-НАЈСВЕТЛА ТОЧКА
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА
за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Периодика: Дневник Датум: 09.02.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
НИШТО НОВО-СЕКОГАШ ИСТО
кон концертот на македонската филхармонија, иштван варга - виолончело, диригент доминикос хеја

Периодика: Вечер Датум: 08.02.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОБИЛИЗИРАНИ КРЕАТИВНИ СОСТОЈБИ
за концертот на мф под диригентство на дорон соломон од израел, солист - марине јашвили

Периодика: Вечер Датум: 02.02.1994

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗАДОВОЛИТЕЛНА ИГРА И УВЕРЛИВА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1988

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
РЕТКО ЕСТЕТСКО ЗАДОВОЛСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МУЗИЧКО И ЕСТРАДНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 17.09.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ЦВРСТА РАКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕНЗИБИЛНО ДИРИГЕНТСКО АНГАЖИРАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1980

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ПРОДОЛЖУВА УСПЕШНАТА СЕРИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.1978

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
БЕЛЕГ-ПЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.1976

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ДВЕ ИМИЊА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.12.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИМПАТИЧНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1969