Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ОКТОМВРИСКАТА НАГРАДА ЗНАЧИ САМО ПОЧЕТОК
душка тасевска, виолончелист

Периодика: Утрински весник Датум: 14.10.2000

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ЦВРСТА РАКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ВРЕДНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИЈАТНИ СРЕДБИ ВО САЛОНОТ 19,19

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТИГАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1977

Автор: Димитрие Бужаровски Категорија: критика
ЗБОГАТУВАЊЕ И НЕГУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1977

Автор: Ана Котевска Категорија: Осврт
ПОТРЕБА НА НАШАТА МУЗИЧКА СРЕДИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ХРАБРОСТ ШТО ПЛЕНИ: ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА ВИОЛОНЧЕЛИСТКАТА ДУШКА ТАСЕСКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.02.1965