Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
БЕЗ ПОГОЛЕМИ ВОЗБУДУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1981

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
КАКОВ ЕКСПЕРИМЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГО ДЕЛАМ МОЕТО ЦРВЕНИЛО

Периодика: Вечер Датум: 14.02.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
П.И.ЧАЈКОВСКИ: „ПИКОВА ДАМА“ – ОПТОВАРУВАЧКИ ДОЛГ КОН ТРАДИЦИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.06.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ОТЕЛО“ СО ГОСТИТЕ ОД БЕЛГРАД И ЗАГРЕБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.01.1962

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МИНАТАТА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ОСКАР ДАНОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.01.1957

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
ЕДЕН СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ

Периодика: Разгледи Датум: 03.04.1955