Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОНЦЕРТИ-ФЕСТИВАЛСКИ БИСЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПИЈАНИЗАМ ДО ЅВЕЗДЕНИТЕ ПАТЕКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.06.1980

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА ДУБРАВКА ТОМШИЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1978

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ДОМОТ НА ЈНА ОД БЕЛГРАД И ТОМШИЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВОЗДРЖАНОСТ И СИГУРНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1975