Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СВИРЕЊЕТО КАКО СТРАСТ
кон завршниот концерт на семинарот за лимени дувачки инструменти

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ПОГОДОК
кон настапот на гудачкиот оркестар „камерата антонио лучио“ од холандија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Д. Јаневски Категорија: критика
ВЕЧЕР НА КОНЕСКИ
музичко-поетско потсетување на големиот поет - настап на квинтетот „куеста“ од шпанија

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ХАРМОНСКИ РЕШЕНИЈА
кон настапот на југословенската пијанистка наташа вељковиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.10.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СВЕЧЕНО ЗА ЈУБИЛЕЈОТ
гала концерт по повод 50 години од сојузот на музички уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН
по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ИМПРЕСИВНИ ИЗВЕДБИ
концерт на македонската филхармонија со студенти од фму

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.07.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
РЕВИЈА НА ТАЛЕНТИ
кон симфонискиот концерт на македонската филхармонија со ученици од музичките училишта од македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВИСОКО КРЕАТИВНО НИВО
кон премиерната изведба на суитата „приказна“ до јозеф сук, на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.06.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
БОГАТА ЗВУЧНОСТ
кон операта „аида“ од ѓузепе верди

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПОПУЛАРНА ПРОГРАМА
концерт на македонската филхармонија, сретен крстиќ на виолина, диригент андреј борејко

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на македонската филхармонија под диригентство на жан ив гоен со пијанистот кемал гекиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПРАЗНИЧНО И ПОЛЕТНО
по повод велигденскиот концерт на македонскат филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1996